Step by step action steps telling you exactly how to put the principles in place diet and weight loss supplements 3. It cuts calorie consumption yet increases satisfaction making it ideal for people who are trying to lose weight. abs diet online Since hyperhydrosis is a recognised medical condition, if you believe you sweat more than is normal , it s a good idea to seek advice from your doctor. If you think your symptoms are linked to being overweight, that s a good incentive for starting a healthy eating and exercise plan. You won t see any negative side-effects from a healthy weight-loss program if you are overweight, and you could reduce your excessive sweating problem as well. But even if your weight is not directly responsible for your hyperhydrosis, by becoming fit and well, you will improve your overall health and self-esteem - which may inadvertently relieve your symptoms. weight loss pills best Before deciding if this cosmetic operation is for you, schedule a comprehensive consultation with your surgeon. Discuss your needs, expectations, types of implants, costs, risksbenefits, as well as the healing process. This will be your main source of information, but to get you started, here are some basics about facial implants. simply weight loss centers Any liver disease such as hepatitis B or C or alcohol abuse should also be consulted with doctor. doctors weight loss Recension: Rock Band | PS3bloggen.se
PS3bloggen.se

Recension: Rock Band

rockband_logo

Jag har alltid gillat musikspel, och en av mina favoriter är faktiskt Amplitude, som är Harmonix andra låtlir. Att de sedan utvecklade Guitar Hero kändes som ett naturligt steg, och jag minns att jag pratade med några vänner om att de borde ha ett spel där man sjunger och spelar samtidigt. Men Harmonix nöjde sig givetvis inte med det, utan de hade andra planer och utvecklade ett spel med upp till två gitarrer, mikrofon och även trummor. Och kvar stod Activision och Neversoft och undrade vad som stod på. Men nu har det gått ett år sedan Rock Band släpptes i USA, och vi i Sverige har än en gång fått vänta alldeles för länge, allt medan deras försprång började ta slut.

Rock Band släpptes äntligen till PlayStation 3 här i Europa i slutet av september, och jag har haft det i några veckor nu, bara en kort stund innan Activision kontrar med Guitar Hero: World Tour. Lustigt nog så släpps Rock Band 2 i USA inom kort, så det är svårt att inte känna sig lite utanför när man glatt slår på sin trumma. För grejen är den att jag är glad när jag gör det. Oerhört. För det är fantastiskt roligt med musikspel, som går ut på att man ska använda sitt instrument på ett sätt som matchar musiken. Under tiden som en låt spelas så kommer olikfärgade symboler åkande ned för skärmen, och gitarristen eller basisten måste trycka på motsvarande knapp på sin gitarr och samtidigt trycka upp eller ned på plektrumknappen. Trummisen måste slå på en av de fyra plattorna (eller trampa på baskaggen om det kommer ett streck), medan sångaren får sjunga låttexten på ett sätt som liknar det i SingStar. Gör man bra ifrån sig så är tanken att det ska låta precis som originalet, medan mindre bra spelande eller sång leder till att det låter förskräckligt, med risk att bandet blir utbuat. På de enklare svårighetsnivåerna kan man klara så gott som alla låtar, och när man blivit bättre så är taket otroligt högt. Trummorna är inledningsvis svåra att lära sig, men det är ingen nackdel då det är riktigt tillfredsställande att spela på dem.

När man börjar spela så går det att spela tjugotalet låtar, men vill man få tillgång till alla de 58 musikalstren måste man köra igenom kampanjläget ensam eller med vänner. Det är visserligen en rolig upplevelse i sig att skapa sina egna rockmästare, men i slutändan känns det otroligt enerverande. Har man samlat ihop sina polare och vill jamma loss riktigt ordentligt med plastinstrument så vill man inte få höra att ens fiktionella band måste spela en fullsatt konsert i Los Angeles för att låsa upp en låt med Metallica. Det går visserligen att slå en snabb kombination på trummorna för att låsa upp alla låtar (gul, röd, blå, gul, gul, blå, blå, gul, röd, blå snabbt på trummorna på startskärmen), men eftersom koden kräver efterforskning på nätet för att hitta och låtarnas upplåsta status inte sparas så blir det rätt uppenbart att personerna som gjort det här designvalet inte har så god koll på vad folk vill ha som de kanske trott. När man skapar sitt band så måste man dessutom välja en ledare, och den personen får inte byta position under karriärens gång. Man bör därför se till att välja en position som kommer att uppskattas i varje låt, oavsett om man är en, två, tre eller fyra spelare, då det inte går att spela utan gruppledaren. Andra mindre lyckade designval är att vissa låtar som kan köpas i onlinebutiken (för ca 10-15 kronor/st) inte är valbara, utan att något egentligt skäl anges.

Men mina klagomål innebär inte att det här är ett dåligt spel, utan det är bara något som hindrar Rock Band från att nå den där extra höga rockplatån jag vill sätta den på. Spelet är fantastiskt roligt att spela, och sjutimmarssessionen som den första spelkvällen resulterade i var en av de roligare jag haft på mycket länge. Bandmedlemmarna ser lätt tecknade ut men är mer verklighetstrogna än karikatyrerna i konkurrentens spel, och jag tycker att det passar mycket bättre så här. Den medföljande gitarren känns även riktigt gedigen, väldesignad och sitter bra i handen, medan trummorna är grymt roliga att använda, även om de kanske låter lite väl mycket. Vill man ha en till gitarr (till basen) så kan man använda en gitarr från Guitar Hero III eller Guitar Hero: Aerosmith, och kompatibiliteten (med aningen begränsad funktionalitet) mellan andra musikspel på marknaden – som den annalkande uppföljaren och Guitar Hero: World Tour som släpps nu i veckan – gör att man slipper lägga en ny förmögenhet på instrument under den närmsta tiden. Jag gillar även att man kan turnera online om ens bandmedlemmar är utpsridda, samt att det kommer att gå att exportera låtarna från skivan till Rock Band 2 när det släppts. Det hade dock varit trevligt att få en komplett version redan från början, men det kommer förhoppningsvis att åtgärdas snart.

8/10

Klicka här för den fullständiga låtlistan i Rock Band.

PS3bloggen.se indexeras på Metacritic

Gå till forumtråden för det här inlägget – (1) Posts
 • Share/Bookmark

Taggar: , , , ,

Relaterade inlägg:

19 svar på “Recension: Rock Band

 • 1
  Krille
  2008-11-18 klockan 15:05

  Jag förstår inte hur du Toby kan tycka att gitarren känns gedigen. Jag har provat både gitarren och trummorna och tycker att det är löjligt dålig kvalité på grejerna. Har även en kompis som importerat och han är av samma åsikt som mig. Att trummorna är svåra att använda så att folk får sockmodda trumpinnarna är riktigt dåligt. Att dom går sönder stup i kvarten är ännu värre. Själva spelet må va bra men instrumenten har jag nog aldrig hört nåt positivt om…förrän nu.

 • 2
  Toby Lee
  2008-11-18 klockan 15:11

  Krille: Tycker att gitarren känns lite lyxig, särskilt jämfört med GH3-gitarrens matta plast. Och trummorna må låta mycket, men jag tycker om utformningen. Funderar dock på att köpa plattor till trummorna för att minska ljudet.

  Nu har inget gått sönder för mig än, och om det händer så lär jag bli sur. Men än så länge så är jag toknöjd med instrumenten.

 • 3
  Robert Johansson
  2008-11-18 klockan 15:12

  Det finns ju faktiskt tredjepartsmodifikationer för att förbättra sitt trumspel. Det har blivit rätt stort att modda sina “instrument”.

 • 4
  Jonas Aronsson
  2008-11-18 klockan 15:34

  Måste också hålla med om att gitarren inte är speciellt bra. Väljer faktiskt den trådlösa som följde med GH III före denna.

 • 5
  Toby Lee
  2008-11-18 klockan 15:39

  Jonas: På riktigt? Jag tyckte att Rock Band-gitarren var överlägsen GH3-gitarren. :)

 • 6
  Jonas Aronsson
  2008-11-18 klockan 16:15

  Skämtar inte om så pass allvarliga saker som musikspel (min stora favoritgenre inom spelande). :)

  Strummern är slarvigare gjord än GH-diton, så pass att det är ganska svårt att spela snabbt med den. Om man som jag kör på expert blir det nästan omöjligt att få till det med en RB-gitarr. Kan ha med ovana eller bristande teknik att göra, men jag gissar på sämre kvalitet i instrumentet.

  Trummorna tycker jag dock är helt okej, även om det finns utrymme till förbättringar.

 • 7
  Thun
  2008-11-18 klockan 16:54

  var hos en polare som hade dämpade trummor.. funkade skit bra.. förutom att den vänstra trumman ramlade av! plasten sprack och vi slog inte alls hårt.. pratade med en kille på siba om detta och han sa att det är hyfsat många som det har hänt för.. och att dom därför säljer många löstrummor till ps3an.. tycker gitarren känns lite för plastig och leksaks-aktig för min smak.. så GH gitarren gär lätt före, men rock band är grymt ändå.. lätt en 8-9 av 10 från mig.

 • 8
  SPAHNER
  2008-11-18 klockan 19:05

  Enligt vad jag har sett så funkar inte alls GH:III eller GH:Aerosmith- gitarrerna till varken Rock Band 1 eller 2?! La ni inte ut en lista härom dagen…. får ta o kolla efter att jag skickat kommentaren. ;)

 • 9
  Toby Lee
  2008-11-18 klockan 19:07

  Jo, listan verkar inte stämma till hundra procent. Min GH3-gitarr fungerar klockrent i RB.

 • 10
  Robert
  2008-11-18 klockan 20:25

  Kan ju inte köpa ettan när tvåan borde vara ute, den som har bättre trumset…

 • 11
  Franky
  2008-11-18 klockan 21:44

  GH3-gitaren fungerade från början inte till Rock Band, det var antagligen då listan gjordes. På senare tid har det kommit en patch som låter en använda de gitarrerna.

  Själv har jag precis beställt detta, och har sedan innan Guitar Hero World Tour förbeställt, så jag hoppas tt de snart löser problemet med att GHWT-trummorna inte fungerar i Rock Band än.

 • 12
  Tobys köptips 2008-12-17 - Rock Band | PS3bloggen.se
  2008-12-17 klockan 16:07

  [...] har ett rejält nedsatt erbjudande just nu på Rock Band (8/10), både spelet och instrumenten. Nu vet vi ju ännu inte när uppföljaren kommer, och om man bara [...]

 • 13
  Recension: Guitar Hero World Tour | PS3bloggen.se
  2009-01-25 klockan 12:09

  [...] hålls uppe med hämtningsbara låtar för en mindre summa. Och nu när de två stora varumärkena Rock Band och Guitar Hero kämpar om köparnas gunst så gäller det att som spelare välja rätt [...]

 • 14
  Rock Band 2 får releasedatum för Europa | PS3bloggen.se
  2009-02-27 klockan 13:34

  [...] gillade det första Rock Band (8/10), och de flesta störande momenten ska ha åtgärdats, så det ska bli rejält kul att få testa den [...]

 • 15
  Rap ’til U Drop - PS3-exklusivt hiphopspel med Petter och Timbuktu | PS3bloggen.se
  2009-04-1 klockan 09:02

  [...] succéerna med Guitar Hero (8/10), Rock Band (8/10) och Singstar (7/10) är det nu dags för hiphopfansen där ute att göra sig hörda. Det [...]

 • 16
  UFC-chefen förklarar krig mot EA | PS3bloggen.se
  2009-07-15 klockan 15:22

  [...] uttalanden om sina konkurrenter. Du hör till exempel aldrig Activision Blizzard hota EA över Rock Band (8/10) eller Skate (7/10). Men nu har det kommit in en ny aktör på marknaden, nämligen MMA (Mixed [...]

 • 17
  Svenska speltoppen vecka 35 [2009] | PS3bloggen.se
  2009-09-3 klockan 09:56

  [...] Rock Band (8/10) – (Bästa pris) [...]

 • 18
  Svenska speltoppen vecka 35 [2009] | PS3bloggen.se
  2009-09-3 klockan 09:56

  [...] Rock Band (8/10) – (Bästa pris) [...]

 • 19
  Recension: LEGO: Rock Band | PS3bloggen.se
  2009-12-13 klockan 13:33

  [...] och som jag efterfrågat ett bra tag nu. Det går även att exportera och importera låtar från Rock Band (8/10) och Rock Band 2 (9/10), men inte från The Beatles: Rock Band (9/10). Detta sker mot en mindre [...]