- Fighting off infections or sepsis and diet for fast weight loss If this is your first time attempting to “seriously,” lose weight, you may be wondering whether you should develop your own weight loss plan, also commonly referred to as a weight loss program, or pay for one. One of the best ways to determine which weight loss plan you should use is to examine the pros and cons of each. A few of the most influential advantages and disadvantages to developing your own weight loss plan, as well as paying for one are outlined below. weight loss tips for Wild yam contains natural steroids that have a rejuvenating effect. Steroids are what help exercise to melt off more weight and build muscle. low carb diet plan There is more than one answer of course because not everyone is the same. What would work for one person will not necessarily work for another. The other side of the coin is that one particular diet Will work for large sections of the population and that is why there are so many weight loss and fitness clubs today, and business is booming folks. agree with You ought to have a negative pregnancy examination before using Qsymia, via Recension: MotoGP ‘08 | PS3bloggen.se
PS3bloggen.se

Recension: MotoGP ‘08

MotoGP-serien är tillbaka med buller och bång och den här gången är det Capcom som står för utvecklingen då det är dom som har tagit över licensen från och med 2008. Resultatet är ett spel som slår de tidigare spelen på fingrarna i och med steget in i finrummet med Playstation 3, men som ändå lämnar en något bitter smak i munnen. MotoGP 08 är naturligtvis ett spel för MC-fanatiker – en grupp människor som tyvärr både är lätt att glömma bort och samtidigt svår att tillfredställa i tv-spelsvärlden.

Spelet ståtar med de vanliga uppläggen som man förväntar sig hitta i ett racingspel som engångsrace, tidsprövningar, utmaningar, träning och så vidare. Nytt för i år är ett karriärläge där du får skapa dig din egna förare och därefter köra dig fram till toppen. Tyvärr är alternativen för att ändra utseendet på din förare väldigt få. Du kan välja mellan några förbestämda hjälmar samt färger och teman på motorcyklarna men det finns för lite att låsa upp och därmed blir det inte mycket att hänga i julgranen. Något annat som är nytt är man har lagt till två nya MC-klasser, 125cc respektive 250cc som du måste tävla dig igenom innan du hamnar i den absoluta MotoGP-toppen. Under tävlingarnas gång vinner du poäng som du kan välja att placera på fyra olika attribut: toppfart, bromsning, acceleration och grepp. Med hjälp av detta har man trots allt några ett par saker för att anpassa körningen efter ditt eget tycke och spelstil. Det tråkiga med karriärläget är att det tar slut alldeles för fort. Efter “fem år” är det stopp, oavsett hur det har gått för dig.

Som jag tidigare nämnt är detta spel något som tilltalar den mest inbitne motorcyklisten, men trots det lämpar sig spelet för olika spelare då man har implementerat ett ganska smart system för att anpassa det åt många typer av spelare. Du får chansen att välja mellan arkadstyrning, som är mer eller mindre orealistisk, men väldigt lätt att ta till sig. Nästa steg är avancerad som ställer större krav på dig som förare. Här är det inte bara att gasa och bromsa som gäller utan du måste ta hänsyn till lutning, linje och gaspådrag för att inte försvinna långt ut i rullgruset. Sist men inte minst finns simulation som bara är för hardcore-spelare. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun, släpper du gasen för snabbt vid inbromsning kommer du åka på en high-sider, det vill säga slå piruetter i luften över styret. Gasar du för snabbt ut ur en kurva kommer ditt bakdäck glida ut för mycket och helt plötsligt är du liggande i det där redan ökända rullgruset. En irriterande detalj är att man inte kan ändra någon av dessa inställningar när du väl börjat ett karriärläge.

Tyvärr är dessa styrningslägen inte helt balanserade då du snabbt inser att arkadstyrning på svåraste nivån är busenkelt att vinna medan simuleringsläget på svåraste nivån kommer få dig att gråta blod men samtidigt ge dig en underbar känsla av seger för minsta position du vinner ute på fältet. Det är detta spelet handlar om, att med rätt känsla på gas och broms tävla dig igenom täta och svettiga race. Upp till 12 spelare kan slåss om segern online och du kan även ta med din motorcykel från karriärläget om spelvärden tillåter det. Känslan i spelet är också trumfkortet här. Styrningen är exakt och detaljerad i alla aspekter. Det märks att man har lagt krut på att få till rätt balans av motorcykelns alla egenskaper för att uppnå rätt känsla av körning. Inlärningskurvan är relativt hög för de mer realistiska inställningarna men när man väl fått kläm på det känner man att allt bara stämmer. En detalj jag inte gillar är att oavsett om du väljer arkad eller simulering så påverkas motståndarna på samma sätt – inte alls, det krävs väldigt mycket för att en påkörning ska resultera i en avåkning och man kan böka och stöka ganska bra utan några större konsekvenser, något som tyvärr är ett avbräck i känslan att få till det perfekta och snygga varvet.

Grafiken är helt ok, man har lyckats få till en bra fartkänsla vilket såklart är mycket viktigt när man sitter på en hoj i 300km/h nedför en start-och-mål-raka. Tyvärr känns allt runt omkring rätt blekt, bakgrunderna i spelet sträcker sig inte långt och erbjuder inte direkt några häftiga detaljer, likaså gäller det asfalten som ser mer eller mindre exakt likadan ut överallt med samma gråspräckliga nyans, fast asfalt är rätt tråkigt i verkligheten också. Texturerna känns alltså lite väl gamla och helt enkelt för tråkiga. Öronen får åtminstone en bättre upplevelse än ögonen. Motorcyklarna låter verkligen olika beroende på vilken klass och modell du väljer. En mycket mc-intresserad vän till mig satt och lyssnade medan han blundade och kunde utan större tvekan bestämma vilken tillverkare jag valt. Imponerande! Både av honom och spelutvecklarna.

Steget in i Playstation 3 lämnar fältet öppet för stora möjligheter och MotoGP ‘08 är trots allt ett bra spel men det ger inte så mycket tillbaka som man önskade. Det känns lite väl snålt och samtidigt inte alls särskilt omväxlande. Till ‘09 hoppas jag att de rättar till och finslipar det som brister i 2008 års version och att de samtidigt utökar innehållet, för detta räcker helt enkelt inte till. Dessutom måste man utöka möjligheterna till att kunna ändra utseende på förare och MC och även inställningar på den. Annars känns det tämligen meningslöst att köra med “sin egen” motorcykel online.

6/10

PS3bloggen.se indexeras på Metacritic

 • Share/Bookmark

Taggar: ,

Relaterade inlägg:

2 svar på “Recension: MotoGP ‘08

 • 1
  Andreas
  2008-11-25 klockan 00:52

  har man nån faktisk påverkan på lutningen med lutbar kontroll eller följer det bara fart och sväng som det alltid gjort?

  för det är den främsta anledningen att hojåkarspel aldrig blir ens lite lika verklighetens känsla som bilspel ändå kan vara tycker jag.

 • 2
  Recension: MotoGP 09/10 | PS3bloggen.se
  2010-03-23 klockan 18:13

  [...] jag i alla fall, och det man upptäcker då är ett flertal möjligheter som Robert även saknade i MotoGP ’08 (6/10). Inte bara hårdvara i sin motorcykel, utan även mer estetiska saker såsom ens dräkt, hjälm och [...]