PS3bloggen.se

Recension: Heavy Rain Chronicles: The Taxidermist

Heavy Rain Taxidermist DLC

Namn på expansionen: The Taxidermist (kräver Heavy Rain)
Premiär: Finns ute nu!
Pris: 35 kronor

Vi har skrivit en del artiklar om vad som kallas The Heavy Rain Chronicles – en serie med mindre kapitel till spelet Heavy Rain (9/10) som sägs gå igenom huvudpersonernas öden och äventyr strax innan vi som spelare blir inslängda i den handling som skildras i fulllängdsspelet. Det första av dessa kapitel heter alltså The Taxidermist och här får man följa med Madison Paige på jakt efter scoopet med stort S.

the taxidermistthe taxidermistthe taxidermist

Hon försöker på egen hand, och utan polisens inblandning hitta Orgigamimördaren och har nu fått ett tips som tyder på att en konservator kan ha något med det hela att göra. Utan att avslöja allt för mycket om handlingen så kan jag säga att det här kapitlet fortsätter (eller börjar?) på Heavy Rains framgångsvåg.

Det mesta du gör när du letar igenom villan där allting utspelar sig, spelar roll för den fortsatta handlingen. Ett ödesdigert val efter 3 minuter kan ha stor betydelse när alla lösa trådar ska bindas upp i slutet. Miljöerna och stämningen är precis lika välgjorda som i huvudhistorien, och du vill bara ha mer och mer.

Berättelsen känns välgjord, och det känns som ett bra komplement till Heavy Rain, inte bara  ett nedladdningsbart material som finns där bara för att, eller för att tjäna mer pengar. Dessvärre tycker jag att det är lite i kortaste laget, jag tillbringade en hel del tid på att undersöka alla vrår som fanns, och jag hamnade väl på en speltid på runt 15 minuter.

Nu när jag vet vad som händer tror jag inte att det hade tagit mig mer än 7-8 minuter. Det finns 6 olika slut på The Taxidemist och tack vare tre sparpunkter så kan du klara dig på att endast spela om den sista delen. De 35 kronorna är ett okej pris för vad du får, men jag hade nog väntat mig lite mer.

PS3bloggen.se indexeras på Metacritic

8/10

Gå till forumtråden för det här inlägget – (6) Posts
  • Share/Bookmark

Taggar: , , , ,

Relaterade inlägg:

Ett svar på “Recension: Heavy Rain Chronicles: The Taxidermist

  • 1
    Ta Kung
    2010-04-9 klockan 15:55

    Finns det trophies? Jag har fått med detta tillägg då jag köpte Collectors, men har inte hunnit testa det än. Ligger väl som alternativ under huvudmenyn inne i spelet antar jag. Final Fantasy XIII tar all min speltid just nu. =)