References: tips to lose weight Although genetic factors influence the likelihood of obesity, they can t explain such massive increase in so short a period of time. Fundamentally, weight gain occurs when physical activity decreases or total calorie intake increases. which antidepressant aids weight loss · irritability tell me about garcinia cambogia weight loss There are several varieties of the chamomile herbs. Chamomile varieties with medicinal properties include the German Chamomile (Matricaria Recutita) and Roman Chamomile (Chamaemelum Nobile)). Both varieties are known to have the same medicinal properties but the German Chamomile has a less bitter taste quality while the Roman Chamomile is known for its sweet and unique scent especially when warmed up by the sun. A special blue oil component, called azulenes, is responsible for its sweet, distinctive aroma. Other active compositions include bisabol, flavonoids, apiginine, luteoline, chamazulene, matricine and flavonoids. But regardless of variety or type, the chamomile s main characteristic is its sedative properties or effects. financing for weight loss surgery Benefits Of Homeopathic Hcg Diet Plan check these guys out Recension: Darksiders: Wrath of War | PS3bloggen.se
PS3bloggen.se

Recension: Darksiders: Wrath of War

DarkSiders_Wrath_of_War

Solnedgången börjar bli ett faktum i det vackra, gröna Hyrule. Prinsessan Zelda sitter och längtar efter sin underbara pojkvän som strax ska komma hem efter en hård arbetsdag bestående av att kämpa mot ondskan som vill ta över landet. Men allt är inte som vi tror det ska vara. Det har gått ett flertal år sedan hon dumpade den tafatta Link som aldrig lyckades bli den man hon hade hoppats på, utan det är hormonstinna och likbleka Kratos som väntar. Till slut dyker han upp från gudadödandet och en intim kväll tar sin början. Resultatet blir spelet Darksiders: Wrath of War – ett actionäventyr du sent kommer att glömma.

DarkSiders_Wrath_of_War_01

Vigil Games har gjort sin läxa genom att kombinera ett antal olika spel inom samma form, och rättvisast är väl att säga att Darksiders är en kombination av strukturen från Zelda-spelen och God of Wars kontroller och våldsamheter. Inspirationsmässigt är det svårt att hitta bättre förebilder, men naturligtvis blir det svårt att genomföra en god spelidé utan att plagiera för mycket. Fast ärligt talat är det nog svårare att ens komma i närheten av deras kvalitetsnivåer. Så pass tufft att det här liret har flygit under radarn under en mycket lång tid, och jag var inte ensam om att knappt ha hört talas om titeln under det föregående spelåret. Allt pekade på att Darksiders skulle göra en blygsam entré under lugna januari, och sedan förpassas till reabackarna några månder senare. Men ack vad fel vad man kan ha.

Allt handlar om War, en av apokalypsens ryttare. Han hamnar på jorden eftersom han behövs för att återställa en gammal balans mellan gott och ont (himlen och helvetets ständiga krig mot varandra). Det War snabbt upptäcker är att något inte står rätt till. Hans uppdrag är inte menat att börja så här pass tidigt, och han misstänker att någon sida medvetet har brutit mot en uråldrig lag om att inte kriga på jorden under en viss tid. Wars uppdrag blir att ta sig till det svarta tornet för att ta reda på exakt vad som låg bakom mänsklighetens förfall. Det blir en lång resa med lika många vändningar som det finns fiender som vill göra allt för att stoppa honom.

DarkSiders_Wrath_of_War_02
Till en början känns Darksiders som en hyfsat välgjord God of War-kopia, men en timma in börjar det snarare handla om en klar flört med Zelda och dess uppbyggnad. Med klassiska GoW-kombinationer och sparsamt med knapptryckande QTE-element (vilket många säkert är mycket glada över) reser du fritt till olika ställen för att lösa uppgifter, hitta skatter och spöa sönder bossar som vill göra livet surt för dig. Då tänker jag mer på äventyret än alla svärdkombinationer och övervåldet. Jag är tillbaka på 80-talet då jag nyfiket utforskade hålor för att hitta det där nya vapnet och en del av tri-force som en stor typ vaktar med sitt liv.

Några timmar senare tänker jag inte alls på spelen som Vigil Games har inspirerats av, utan allt handlar den nya serien Darksiders och om Wars jobbiga jakt på sanningen. Stämningen är helt underbar, tack vare oftast mycket duktiga röstskådespelare, bortsett från tråkiga Mark Hamill som gör samma tillgjorda röst som vanligt. Men det är även alla små detaljer – vapendesignen, bossarna, landskapen, pusslen och mycket mer bidrar till en oväntat stark upplevelse. Ifall du inte väljer att söka rätt på allt har du kanske 15-20 timmar av underbart spelande, annars kan det bli upp till 30 om du ska hitta alla hemligheter för att låsa upp samtliga troféer.

DarkSiders_Wrath_of_War_03

Yta och ljud gör även de sin beskärda del. Det rör sig visserligen bara om 720p och ett uppskalat 7.1-ljud (från 5.1), men det är mer än tillräckligt för att tillfredställa kräsna spelare. Faktum är att så här pass stora spel brukar vara en grafisk besvikelse, fast den här gången ser det riktigt trevligt ut. Bildfrekvensuppdateringen är däremot ingen höjdare då det kan bli lite ryckigt i vissa miljöer. Även så kallad “Screen Tearing” där bilden bitvis hackas sönder kan förekomma under ett fåtal ögonblick, samtidigt som en del småbuggar kan irritera lite. Exempelvis är den automatiska sparningen lite väl slumpmässig ibland, vilket innebär att man kan få göra om långa partier bara för att denna del inte riktigt skulle starta när den skulle ha gjort det. Jag blev även tvungen att starta om spelet en gång när en bugg gjorde att jag helt plötsligt hamnade ett flertal meter under jorden.

Lite mer tid hade säkert kunna göra att Vigil Games skulle kunna åtgärda de grafiska buggarna, men i överlag är jag ändå mer än nöjd med deras resultat. Darksiders är ett alldeles utmärkt actionäventyr med en stark potential för fortsättningar, vilket man har antytt om att det ska vara på gång. Nu är det upp till er läsare att köpa spelet som nytt för att visa ert stöd, för inte vill väl ni att det ska ta slut redan nu för The Horsemen och deras kamp för balansen?

PS3bloggen.se indexeras på Metacritic

8/10

Gå till forumtråden för det här inlägget – (2) Posts
  • Share/Bookmark

Taggar: , , ,

Relaterade inlägg:

10 svar på “Recension: Darksiders: Wrath of War