Nowadays good gyms and health centres provide you with all sorts of material to help you keep your mind focused and motivated as well. These articles will give you an insight on how to make you life balance and how to live a life that is healthy and fit. most effective diet for rapid weight loss Best Place To Buy Phen 375 Cheaper In Australia - Best Herbal Phentermine Supplement Reviews straight from the source o Total Sugars: 12g free quick weight loss diets WL Must #3: Treat weight loss as a priority. This is the opposite of “Must” number too. Don t pity-pat or half step your beginnings. There is a fine line you must walk at the very beginning of every weight loss program. women diet pills weight loss * Soothes and promotes the healing of the mucous membrane lining of the entire digestive tract. obesity medications weight loss phendimetrazine Recension: Crash Commando | PS3bloggen.se
PS3bloggen.se

Recension: Crash Commando

Premiär: 2008-12-18 på PlayStation Store

På pappret: Ett 2D-shoot’em up i hiskeligt tempo

I verkligheten: Så mycket mer…

Så brukar våra PSN-recensioner låta ungefär, men jag tänkte ägna några rader fler åt Crash Commando. Spelet är utvecklat av det Göteborgsbaserade EPOS (Entertainment Products of Sweden) som består av fem personer varav två är Digital Illusions grundare. En av dom råkar vara Olof Gustafsson som gjorde musiken till den helt fantastiska Pinball-trilogin till Amiga en gång i tiden. Jag hade förmånen att träffa Olof för ungefär två år sen hos en gemensam vän och redan då fick man höra lite om de framtida planerna, och nu har det burit frukt. (Vad hände med de nya versionerna av pinballmusiken förresten Olof?).

Crash Commando är ett modernt skjutspel med rejäla retroinslag. Spelet är gjort i 2D sånär som på att det är uppdelat i två lager och står i förbindelse till varandra via tunnlar och korridorer . Du kan alltså hela tiden se den action som händer i det andra lagret men du måste ta dig dit för att kunna deltaga i pangandet. Banorna är vackra att se på och varierar i storlek både på höjd och bredd. En jetpack hjälper dig att ta dig till annars onåbara plattformar, men bara för en kort stund innan den behöver laddas upp ett par sekunder igen. Härligast är trots allt fordonen som är ett mycket välkommet tillskott, en jeep och en stridsvagn kan på samma sätt skjutsas iväg med hjälp av jetstrålar och de kan även köras på särskilda magnetiska spår som finns lite varstans på banorna. Inget är mer tillfredställande än en överkörd motståndare, förutom kanske en perfekt riktad handgranat.

Till ditt förfogande har du en mängd olika vapen att välja mellan, från hagelbössa och automatkarbin till granatkastare och raketgevär, samt ett finurligt energivapen som antingen helar eller skadar. Du får chansen att välja din arsenal vid varje respawn. Utöver detta finns även supervapen att plocka upp på banorna, i dagsläget är det ett pulsvapen och en minigun som givetvis är extra kraftfulla. Inte nog med det, man har även lagt till två stationära vapen på strategiska platser, en kraftfull radiostyrd raket och ett maskingevärstorn som skjuter över till det andra nivå-lagret, men akta dig för smygande motståndare som viftar med sitt kalla stål.

Receptet känner ni säkert till redan. Spelet är mer eller mindre en klon på det gamla polska PC-spelet Soldat (och i viss mån klassikern Jetpac från VIC-20). Men EPOS har tagit grunderna från ett redan fantastiskt bra spel – och gjort det ännu bättre med ännu mer innehåll och smakfull förpackning! Vi bjuds på deathmatch och andra traditionella spellägen men även på smarta lagspel som till exempel går ut på att förstöra kontrollpaneler på strategiska platser, eller att ladda ner data från fienden och ta informationen till sin egen bas. Totalt 12 spelare kan drabba samman, vi får trophy-stöd och en herrans massa statistik och ranking-listor. Det bäddar för ett riktigt roligt vinterkrig 2009.

+ Fartfylld och enkel action
+ Tjusiga miljöer med hög detaljnivå
+ Skön humor
+ Smidiga och enkla kontroller
- Kort singleplayer (boot camp)
- Inte direkt jättemycket variation

7/10

PS3bloggen.se indexeras på Metacritic

Gå till forumtråden för det här inlägget – (1) Posts
 • Share/Bookmark

Taggar: , ,

Relaterade inlägg:

16 svar på “Recension: Crash Commando

 • 1
  Jimmiq
  2008-12-16 klockan 18:36

  Jag har lirat massor av soldat i mina dagar. Detta kommer bli skit kul

 • 2
  Chevy
  2008-12-16 klockan 18:40

  Nån prisuppgift? Känns som om detta spel skulle tjäna på en liten mindre prislapp, för att på så sätt få så många som möjligt att köpa det. Bra för multiplayerläget:)

 • 3
  Jocke
  2008-12-16 klockan 22:56

  herre min gud!

 • 4
  Heffa
  2008-12-17 klockan 07:33

  SÅ skönt att detta äntligen har släppts, jag har känt till det i ett par år nu och har haft förmånen att provspela det redan i pre-alfa.
  Redan då var det ett kickass-spel :-)

  @Chevy – vad jag vet så kommer det kosta en knapp hundring, så priset är ju inget problem.

  KÖP KÖP KÖP!!!

 • 5
  Hojken
  2008-12-17 klockan 08:57

  “Vi bjuds på deathmath…”

  Låter som ett riktigt grymt spelläge även om jag inte skulle klassa det som “andra traditionella spellägen”.

  Hoppas fler tillverkare lägger in deatmath i sina spel – vi behöver ju bättre mattekunskaper i detta land!

 • 6
  Robert Johansson
  2008-12-17 klockan 09:01

  Hahaha! Alla vet väl att deathmath är den nya flugan? Inte ens George Orwell själv hade kunnat förutspå det.

 • 7
  Janne
  2008-12-17 klockan 09:08

  Påminner det inte lite om Benefactor som Dice gjorde 1994?

 • 8
  Heffa
  2008-12-17 klockan 09:14

  @Janne – nej det är inte likt Benefactor alls, förutom att det är plattformar i spelet…

 • 9
  Janne
  2008-12-17 klockan 09:32

  @Heffa – Ok, tyckte gubben & platformarna såg likadana ut – och tänkte att DICE killarna hade kört lite amigaToPs3 konvertering… ;)

 • 10
  Robert Johansson
  2008-12-17 klockan 09:40

  Där sa du nåt Janne, koda ihop en Amiga2PS3-app så är du min Gud. Hahaha!

  Undrar hur Zool hade sett ut idag, megapsykedelika 3000.

 • 11
  uhrstrom
  2008-12-21 klockan 12:44

  Kan man köra 2 online på samma ps3, a la Warhawk? Det blir nog ett köp iallafall men vore kul att veta :P

 • 12
  Vad spelar ni i helgen? [vecka 51 2008] | PS3bloggen.se
  2008-12-21 klockan 13:13

  [...] chillaxar med Crash Commando (kolla, en recension) medan Franjo spelar Rise of the Argonauts och Jonas bränner omkring i Sonic Unleashed. Det kanske [...]

 • 13
  Robert Johansson
  2008-12-21 klockan 15:06

  Uhrstrom, desvärre är det just något som man inte kan göra. En spelare per PS3:a för stunden. Vet inte om det ändras i framtida uppdateringar.

 • 14
  Crash Commando får ett demo och en patch idag | PS3bloggen.se
  2009-05-28 klockan 11:04

  [...] är många därute som fortfarande lirar Crash Commando (7/10) från svenska EPOS och det är kul. Själv är jag tokusel och skulle nog egentligen vilja ha en [...]

 • 15
  Crash Commando uppdateras med patch och DLC-material | PS3bloggen.se
  2009-08-26 klockan 11:02

  [...] var det Crash Commandos (7/10) tur att få sig en rejäl uppdatering, och man väljer att släppa en patch och DLC-material i form [...]

 • 16
  Crash Commando uppdateras igen | PS3bloggen.se
  2009-10-7 klockan 10:39

  [...] Crash Commando (7/10) fortsätter få stenhård support från grabbarna på EPOS. Det var inte länge sedan vi fick nytt DLC-material till spelet med nya banor, spellägen och roliga karaktärer. Nu är det alltså dags att fixa till de små problemen detta också medförde. Den förra uppdateringen som även den kom i samband med extramaterialet var en rejäl sådan, medan den här är något mindre, om än minst lika viktig. Det mest intressanta är dock att Crash Commando nu får stöd för rumble-funktionen i DualShock 3-handkontrollerna! (Finalemente / Red anm) [...]