Recension: Assassin’s Creed II: Battle of Forli | PS3bloggen.se
PS3bloggen.se

Recension: Assassin’s Creed II: Battle of Forli

Assassin's Creed 2 Assassins Creed II

Namn på expansionen: Battle of Forli (kräver Assassin’s Creed II)
Premiär: På torsdag (28/1)
Pris: 35 kronor

Jag var inte så lite avundsjuk på Toby som fick recensera Assassin’s Creed II (9/10). Som tur är dök tomten upp med ett exemplar och sedan var jag fast. Efter 1½ veckas tid klarades spelet av, plus att jag inkasserade min första platina-trophy någonsin. Dock väcktes en del frågetecken under slutet av spelet. När och hur dök skägget upp på Ezio, och varför gick man direkt från minne 11 till minne 14?

Assassin's Creed II Battle of ForliAssassin's Creed II Battle of ForliAssassin's Creed II Battle of Forli

Ubisoft hade självklart planerat detta väl och nu på torsdag släpps det första av två nedladdningsbara paket med varsin kompletterande minnessekvens (12 och 13). Det andra dyker upp under februari.

En varning för eventuella spoliers kan vara på sin plats. Det är svårt att beskriva händelser utan att avslöja någon liten detalj om huvudhistorien, men jag ska göra mitt bästa.

Efter att Ezio lagt beslag på den artefakt han jagar i slutet av huvudhistorien beger han sig återigen till Forli för att där träffa på Caterina Sforza. Till att börja med finns det inte så mycket att göra, endast två nya markörer på kartan. En av dem innebär möjligheten att låna Leonardos flygmaskin igen, men har inte riktigt insett nyttan med den, då jag klarade av hela kapitlet utan att göra något med glidflygaren. Kan dock vara ett välkommet moment för alla trophyjägare, då bronstrofén man får när man sparkar ner någon från hustaken är spelets enda man inte får lov att missa.

Väl i staden blir det givetvis en hel del lönnmord som ska utföras, men också en del räddningsaktioner. Det jag inte gillar är att detta kapitel är lite vält inriktat på rent slagsmål. Du kommer att hamna i flera situationer där du helt enkelt måste stå kvar och ta hand om 6-7 attackerande personer på en gång. Smygandet och lönnmördandet får tyvärr ta ett steg tillbaka.

Assassins Creed II battle of forli

Enligt Ubisoft var det tänkt att både sekvens 11 och 12 skulle varit inkluderade i spelet från början, men de lyftes ur på grund av tidsbrist, och jag förstår varför. Förutom lite mer speltid (cirka en timme) så tillkommer i princip ingenting. Nu kan jag ha missat något då jag stormade igenom, men förutom de sex uppdragen i sekvensen och möjligheten att flyga glidfarkost finns det inget nytt att göra. Inga nya trophies (inte ens för avklarad sekvens!), inga nya vapen, inga nya platser och inget annat som gör att det känns motiverat att släppa som DLC.

Fördelen är att det är väldigt billigt – 35 kr för en dryg timmes extramaterial är okej – och att det som sagt knyter ihop händelseförloppet på ett bra sätt, men vi hoppas på mycket mer i det kommande Bonfire of the Vanities.

PS3bloggen.se indexeras på Metacritic

6/10

Gå till forumtråden för det här inlägget – (9) Posts
  • Share/Bookmark

Taggar: , , , , ,

Relaterade inlägg:

3 svar på “Recension: Assassin’s Creed II: Battle of Forli