The Dangers Of Some Weight Loss Pills infofast weight loss Odds of developing osteoporosis are significantly reduced if you are a regular at the sport. Badminton is well-known to boost bone density as well as improve bone strength. This lowers the odds of breaking of bones significantly. This makes the sport all the more effective for ladies. how can i lose weight Today I am going to show you a simple way to remove fat from your belly-it is a simple 5000 year old Chinese method that tales just two minutes of your time! fat smash diet Go for a gradual weight loss plan. It s hard to accept this most of the time because of magazine and television ads showing someone lost 20 pounds in 3 days. Most of these are not actually real. Start by cutting a total of 200 or so calories whether you eat less or burn more and that will get you about 20 pounds of weight loss per year. It s difficult to feel hungry when it s just a few hundred calories less than normal. what is the fastest weight loss pill? Evening primrose is responsible for stimulating the liver, spleen, and digestive system. It reduces alimentary toxins that result from an inadequate diet and negatively affect the central nervous system. This herb is responsible for slowing down the speed at which cholesterol is made in the body. It has also been found effective in lowering cholesterol levels, inhibiting the formation of clots, and lowering blood pressure in individuals who have mild to moderate hypertension. Evening primrose also works to open blood vessels and relieve pain from angina. Evening primrose oil prevents inflammation and can help control arthritis pain. It has been sued in Europe to treat multiple sclerosis. original site Recension: Batman: Arkham Asylum | PS3bloggen.se
PS3bloggen.se

Recension: Batman: Arkham Asylum

Batman Arkham Asylum

I min bok finns det bara en superhjälte värd namnet, och det är Batman. Visst, han har ingen mutation som gör att han kan flyga, hoppa högt eller kissa i kors, men det resulterar enbart i att han imponerar mer än alla andra. Rikedomen, trauman och en tjurskallighet gör att Bruce Wayne kan klä ut sig till hans största skräck, en fladdermus, något som ger hans fiender en ännu större rädsla för detta nattdjur. Okända utvecklaren Rocksteady har på uppdrag av Eidos fått i uppdrag att slå mynt av den mycket framgångsrika franchisen, vars vitalitet har stärkts enormt efter Christopher Nolans Läderlappen-filmer (som The Dark Knight (8/10). Hoppet har hela tiden funnits där för mig, men pessimisten inom mig har tyvärr alltid trott på en flopp. Sedan började det komma en massa intressanta trailers, tätt följd av vårt eget förhandstest där det hyllades från höger till vänster. Hypemaskinen har därför kickat igång på allvar, och nu är det äntligen dags att se om det här är värt ett pris på över 500 kronor.

batman arkham asylum2

Vi kastas in direkt i en biltur där Gothams hjälte Batman fraktar sin nemisis, Jokern, till stadens psykiatriska anstalt. Dock kantas hans tankar av att fångsten gick lite väl lätt den här gången, så misstankarna om att det här är en fälla är väldigt starka. Väl inne visar det sig att Batmans farhågor var sanna, Jokern har iscensatt en rejäl kupp där han har tagit över hela fängelset, och vår hjälte är mitt i smeten bland galningar såsom Bane, Killer Croc, Poison Ivy och Scare Crow, vars stora gemensamma nämnare är att just Batman har burat in dem. Världens bästa detektiv måste använda såväl muskler som list för att överlista skurkarna, samtidigt som han undersöker vad som är Jokerns egentliga mål med den här kuppen. Vad är det som gör att allt skedde precis här vid denna tidpunkt? Svaren kommer ju längre in du kommer i de mörka korridorerna.

batman arkham asylum1

Du märker nästan direkt att det här definitivt är baserat på tidningarna och novellerna som kom under 80-talet, främst från jättarna Alan Moore och Frank Miller. Den mörka tonen blandas med läckert utformade skurkar som på ett eller ett annat sätt har allvarliga mentala problem. Realismen från de två senaste filmerna är dock inte med i den här varianten, men vad gör det när man äntligen får agera som Batman på ett sätt man aldrig ha fått göra. På något bra vis. För den här gången har man verkligen lyckats att skapa ett engagerande och välgjort lir baserad på en superhjälte. Rocksteady har lyckats sudda ut konkurrenterna och rivalerna på ett sätt som jag trodde var omöjligt. Med en klockren kombination av brutal action och smygande för det tankarna kring hur gruvligt överskattade Chronicles of Riddick (9/10) borde ha varit. Variationen ser inte märkvärdig ut på pappret, men i själva spelet blir det aldrig för tröttsamt. Med Batman: Arkham Asylum i ens PS3 märker du fort hur solen går upp och ner innan du ens har börjat reflektera över att kanske ta en paus.

batman arkham asylum3

Om ni  vill läsa mer genomgående beskrivningar av själva spelmekaniken och all variation som spelet bjuder på så bör ni definitivt läsa vårt förhandstest av Batman: Arkham Asylum, för det finns så mycket annat vi vill ta upp här i recensionen.

Vad är det då som gör att spelet blir så pass lyckat? Kan det vara den skyhöga spelbarheten, kanske en fantastiskt detaljerad yta (ja, det har blivit avsevärt bättre jämfört med förhandskoden) trots att upplösningen bara är i 720p (fodralet säger 1080p, men det är dessvärre en osanning). Nä, det måste bero på persongalleriet och dess skådespelare (Mark Hamill har gestaltat Jokern många gånger tidigare, och visar här varför han nästan hela tiden blir anställd för det), eller kanske det stora mervärdet i att jaga rätt på alla gåtor (som naturligtvis ställs av The Riddler), att klara av alla Challenge Rooms och lisat ut hemligheten på Arkham? Som ni redan har listat ut är det en kombination av allt jag skrev ovan, men det finns fler saker som gör att jag blir helt lyrisk över innehållet.

Batman Arkham Asylum

Det enda som egentligen hindrar ett toppbetyg är att det känns lite väl lätt att klara av allt i enspelarläget (Challenge Rooms är dock definitivt en stor utmaning, som namnet antyder), men trots det har jag det så löjligt kul att jag sitter med ett leende som är större än Jokerns.

PS3bloggen.se indexeras på Metacritic

9/10

Gå till forumtråden för det här inlägget – (5) Posts
 • Share/Bookmark

Taggar: , , , ,

Relaterade inlägg:

12 svar på “Recension: Batman: Arkham Asylum

 • 1
  Axel
  2009-09-1 klockan 19:58

  Helt fantastiskt spel. Trodde länge också på en flopp men ju mer tiden gick märktes det att detta spel var något utöver det vanliga. Spelet är utan tvekan värt fullpris. Challenge rooms är så grymt beroende framkallande. Sen skadar det inte att kunna spela som Jokern som är så sjukt flummig man kan tro.

 • 2
  Andréas
  2009-09-2 klockan 00:06

  “I min bok finns det bara en superhjälte värd namnet, och det är Batman. Visst, han har ingen mutation som gör att han kan flyga, hoppa högt eller kissa i kors, men det resulterar enbart i att han imponerar mer än alla andra.”

  “Maskerad hjälte” eller möjligen “hämnare” eller svengelskans “vigelant” går bra.

  Skärpning vid alla bateranger! … ;)

  “Vi kastas in direkt i en biltur där Gothams hjälte Batman fraktar”

  Så det är bilåkande alltså, mycket av den varan?

  Hade fått intryck av att det var ännu ett rent slagsmålsspel vilket jag tycker blivit allt för ensidiga för intresse på senare.

 • 3
  gee
  2009-09-2 klockan 00:21

  bör köpas! Lira igenom det hos en polare och jag tycker utan tvekan att det är ett av årets bästa spel!

 • 4
  apekatt
  2009-09-2 klockan 00:27

  Andréas: Absolut inget bilkörande. Det är mestadels slagsmål/smygande samt utforskande. Med ypperlig dialog och jäkligt välrealiserade miljöer.
  Testa demot på PSN Store eller Xbox market place.

 • 5
  Banditen
  2009-09-2 klockan 03:19

  Har vi glömt Fantomen?

 • 6
  Jens
  2009-09-2 klockan 12:11

  “Har vi glömt Fantomen?”
  Ja, och vill gärna inte bli påminda.

 • 7
  Batman: Arkham Asylum annonserar mer DLC | PS3bloggen.se
  2009-09-9 klockan 14:02

  [...] Batman: Arkham Asylum (9/10) var höstens första stora spelsläpp, och visst är det ett fantastiskt spel? Jag har själv hunnit med att spela igenom det en gång, och förutom att spelet är varierande och skurkarna är precis så bra som man vill att de ska vara, så tillför The Riddlers gåtor en extra speldimension. Got to catch them all! En bonus med PS3-versionen är att det finns gratis nedladdningsbart material i form av att kunna spela med Jokern i Challenge Room. Att det hela är gratis är något som varit mycket uppskattat bland fansen, och nu verkar det som om det är mer extramaterial på gång. Om man startar upp spelet och går in på någon av sparfilerna, så tickar det fram information längst ner i bild. [...]

 • 8
  Quantum Theory | PS3bloggen.se
  2010-01-19 klockan 13:01

  [...] Square Enix köpte nyligen upp Eidos vilket gav dem såväl en distributionsplatform som spel (t.ex. Batman: Arkham Asylum) och utvecklare här i väst, medan Capcom varit framgångsrika med att både [...]

 • 9
  PS3-användare får vänta längre på DLC till Modern Warfare 2 | PS3bloggen.se
  2010-01-21 klockan 15:03

  [...] Ha dock i tankegångarna att även Sony är mycket duktiga på att göra detta, till exempel med Batman: Arkham Asylum (9/10). Gå till forumtråden för det här inlägget – (1) [...]

 • 10
  Den eviga kampen mellan Sony och Microsoft fortsätter | PS3bloggen.se
  2010-02-19 klockan 11:01

  [...] Åter igen pekar han på Madden 10:s försäljningssiffror, men även andra titlar, till exempel Batman: Arkham Asylum (9/10) och nya Dante’s Inferno (7/10), där tillverkarna har skapat extramaterial och fräcka utgåvor [...]

 • 11
  Uncharted 2 är den stora vinnaren i DICE 2010-galan | PS3bloggen.se
  2010-02-22 klockan 15:31

  [...] Street Fighter IV (9/10, måste ge det här liret en chans någon vacker dag), FIFA 10 (9/10), Batman: Arkham Asylum (9/10), Brütal Legend (8/10), Call of Duty: Modern Warfare 2 (9/10) och The Beatles: Rock Band [...]

 • 12
  Spider-Man: Shattered Dimensions | PS3bloggen.se
  2010-03-31 klockan 12:48

  [...] Trailer, som ni kan se efter hoppet tillsammans med fler bilder från spelet, antyder att det ska finnas fyra olika versioner av Spindelmannen, och det bjuds även på olika perspektiv – som väggkrypning och hopp i första person (lite som Aliens i Aliens vs Predator (6/10). Annars påminner i alla fall Noir-delarna om det utmärkta Batman: Arkham Asylum (9/10). [...]