| User | Post |
|
12:47 2010-04-21
| Jimmy
Moderator
| | Malmö | |
|
| posts 1222 |
|
|
 
En del rapporter tyder på att vissa PSN-användare har fått ett mystiskt meddelande som hänvisar till någon form av kodgenerator som ska ge dig gratis tillgång till PSN. Ännu så länge är alla detaljer inte helt klara men enligt lite spelsajter runtom i världen ska användare ha debiterats på 300-400 dollar efter att man följt instruktionerna i meddelandet.
Jag har personligen inte nåtts av detta meddelande och hade förmodligen bara slängt det ändå.
Jag blir dagligen nådd av cirka 20 spamklassade e-postmeddelanden med ytterligare 500-1000 i serverns spamkorg, får dagligen inviter på ryska och kinesiska på både MSN och ICQ, har spärra FB-sidan för extern åtkomst och slänger friskt alla former av kontaktförsök som ser minsta misstänkt ut.
Är det inte så dagens kommunikationssamhälle ser ut? Vem går egentligen på dessa former av meddelanden?
Har du fått ett liknande PSN-meddelande om en kodgenerator?
Har du mer info?
Läs det ursprungliga blogginlägget
|
 |
“Ingen rädder för Toby här…lalala” |
|
|
|
12:58 2010-04-21
| BubbelRegn
Veteran
| | | |
|
| posts 680 |
|
|
har fått exkat denna :P GEnerator läste det sen sket jag i det. Tyckte det va mystiskt.
|
|
|
|
|
14:14 2010-04-21
| Jimmy
Moderator
| | Malmö | |
|
| posts 1222 |
|
|
Var det länge sen? Minns du mer i detalj vad det stod?
|
 |
“Ingen rädder för Toby här…lalala” |
|
|
|
14:15 2010-04-21
| Neomaister
Trogen medlem
| | Sveriges Mittpunkt. =) | |
|
| posts 473 |
|
|
jag har oxå fått ett sådant meddelande.. stod något med “go into http://www.psngenerator…... ” och det var ett meddelande från en av dem i vännerlistan på psn.. har inte varit in på länken och kommer aldrig att göra det heller.
|
|
|
|
|
14:20 2010-04-21
| Neomaister
Trogen medlem
| | Sveriges Mittpunkt. =) | |
|
| posts 473 |
|
|
jag kan posta den korrekta adressen senare ikväll när jag är hemma. har den fortfarande kvar i meddelande listan.
|
|
|
|
|
14:27 2010-04-21
| likilato
Trogen medlem
| | | |
|
| posts 156 |
|
|
Jag fick ett idag från någon som jag inte har i min lista, troligen någon som jag mött i något spel:
psncodegenerator.com/?i=250592
|
|
|
|
|
14:30 2010-04-21
| BubbelRegn
Veteran
| | | |
|
| posts 680 |
|
|
Så här.. Http://www.psncodegenerator.com/?i=47660
Sen skrivet på tyska här Kopieren und ein fugen ! ich finds komisch Psn Id var Wiejetzt_cks
|
|
|
|
|
|
|
Känns som nåt konstigt “bjud in dina vänner”-kedjebrev… kanske nån form av pyramidspel.
|
|
|
|
|
16:25 2010-04-21
| nimaager
Ny medlem
| | | |
|
| posts 9 |
|
|
har också fått det av en på min vänlista han heter nixely jag tror att adressen var såhär psncodegenerator/?i=2445353
|
 |
[url=http://ps3trophycard.com/profile/nimaager][img]http://card.mmos.com/psn/profile/ni/m/nimaager/card.png[/img][/url] |
|
|
|
17:18 2010-04-21
| SellingScissorsToKids
Trogen medlem
| | | |
|
| posts 279 |
|
|
Är väl vanliga poängsamlarlänkar i och med att det är reflänkar. Men hur man torskar pengar på att gå in på sidan fattar jag inte. Kanske är det själva spammaren som åker på dyra räkningar när denne skriver in sin gratiskod?
|
|
|
17:51 2010-04-21
| Leonix77
Trivs bra här
| | | |
|
| posts 51 |
|
|
Sökte idag på Facebook efter playstation gruppen. Hittade en grupp som heter PlayStation®3 och i den har det postats liknande länkar som ni beskrev ovan.
|
|
|
|
|
7:32 2010-04-22
| patte352
Ny medlem
| | | |
|
| posts 6 |
|
|
Jag fick ett liknande meddelande i sommras. Det var nån som gick in på samma server som mig i BF1943, skickade ett meddelande (kanske till alla på servern) och lämnade spelet igen. Personen gick under PSN-ID: PSN_Network_Staff eller nåt liknande. Efterblivet namn, det blir ju network två gånger om man läser ut förkortningen…
Iaf så gick hela scammen ut på att man skulle betala en engångsavgift för att registrera sig på en hemsida. Där skulle man sedan få gratis tillgång till allt material på Playstation Store. Det verkade som att man skulle ladda ned det via datorn. Hur man skulle kunna använda det på ps3:an utan sonys aktiverings-procedur var det ingen som nämnde. Av förståliga skäl så reggade jag mig aldrig på sidan. Men jag hittade foruminlägg runt om på internet om folk som gjort och den summa som sidan hade belastat deras kreditkort var ju inte riktigt den summa som uppgavs på sidan. Om man säger så.
Samma sida hade även en hel del annonser uppe på amerikanska Ebay. Fick fram dessa när jag letade efter pre paid psn card till US PS Store.
|
|
|
|
|
8:33 2010-04-22
| Jimmy
Moderator
| | Malmö | |
|
| posts 1222 |
|
|
Lockelsen om gratis får folk att göra vad som helst. Det kan ju vara på sin plats att nämna några andra grejer:
- Sidor på Facebook som kräver att du ska gå med för att “få se en viktig grej” är urskillningslöst bluff. Alla kommentarer som berättar hur viktigt det var och har förändrat deras liv likaså. Ingen viktig sak sprids genom spärrade fansidor.
- Epost som säger “Skicka det här till X andra och till bolaget X så är du med i utlottning om en mobiltelefon/dator/iPad” är också bluff. Mejl som vill att du ska skicka dem vidare till flera andra är kedjebrev och därmed bluff. Lek med räkneexemplet att 1000 får det och 25 procent skickar vidare till 20 personer varje gång och du förstår vilket frivilligt spamnätverk du är inne i.
Hm, det finns många andra solklara exempel men nu minns jag dem inte.
|
 |
“Ingen rädder för Toby här…lalala” |
|
|
|
18:21 2010-04-22
| likilato
Trogen medlem
| | | |
|
| posts 156 |
|
|
Fick ett annat spam idag:
Var ett kedjebrev som man ska skicka till alla sina kontakter för att få nya kartorna till mw2 gratis.
Även detta kom från någon som jag inte har på min lista…
|
|
|
|